geMpa bUmi = sh0pping...??

Leave a Comment
11 April 2012.....
wah...dah 2012 dah ye....
tak perasan pulak aku...haha~

Public Holiday....
sebab...
pertabalan Agong....

so....
kalau dah cuti tue apa lagi...
merayau-rayau la.....

planning baik punya dengan My Bro....


1st....
kami pergi Sunway Carnival....
benda yang nak di'shopping' memang tak dak pun....
saja mengisi masa lapang....
dalam 3.00pm kami sampai la.....
pergh....
punya la ramai manusia dalam shopping complex tue....
ada program apa ntah...
cari model untuk Sunway Carnival kot kalau tak salah aku....
so....
kami jalan kejap je pun....
round satu mall then....
keluar....


then....
gerak ke Pasific Megamall Penang pulak....
(macam tak dak tempat lain kan nak shopping...mall dekat office jugak yang nak pergi...huhu~)
window shopping jap....
then...
kami pergi solat....
after that....
lebih kurang 5.00pm....
aku keluar dari surau....My Bro kata Pak Guard kecoh-kecoh tadi....
kedai-kedai kena tutup....
blur..blur..blur....
okey...nak tutup ye....
so kami pun gerak ke tempat lain la....




Jusco Perda the next destination....
sampai je dekat Jusco....
"ramainya orang dekat JJ"
sebab....
ramai yang tengah melepak dekat luar....
park motor macam biasa...
then...
gerak nak masuk JJ....
tapi.....
apasal pintu JJ nie tutup....

argh...sudah.....
apahal pulak nie.....
aku suruh My Bro search internet la....
ada apa-apa breaking news ke....??

rupa-rupanya memang ada.....
GEMPA BUMI kot.....
apasal la aku tak tau langsung....
and tak rasa apa-apa langsung....


so...apa lagi....
balik rumah la....
shopping tergendala...haha~

p/s: lain kali kalau dah tengok keadaan luar biasa dari selalu search internet or massage or call la orang lain tanya keadaan semasa....jangan jadi macam aku and My Bro...memang macam katak bawah tempurung walaupun dah keluar dari tempurung pun tak tau apa berlaku dekat kawasan sekitar...haha~
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: