Air Panas Ulu Legong

Leave a Comment
ini cerita 2 minggu lepas....
ye ke 2 minggu lepas...haha
ntah la aku pun tak sure....
cerita cuti raya Cina hari tue....

25 Januari 2012....
kitorang 1 family pergi mandi air panas....
dekat Baling....
2 - 3 jam jugak la perjalanan....
1 kereta = 7 orang...huwawa~
boleh bayang tak kalau 5 orang dekat belakang tue....
kalau MPV tak pa jugak....
nie kereta Saga Pak Manaf ja....
memang dah macam sardin kot.....
dah la semua dah besar....huhu~
sabar je la......

kitorang bertolak lebih kurang pukul 3.00pm....
sampai sebelum Magrib...
so....
lepak-lepak dekat pekan Baling dulu....
minum petang dulu....haha~

then....
dah dekat Magrib baru bertolak ke Kolam Air Panas....
dalam 30 - 45 minit lagi ja....

so...
dah sampai cari homestay....
bukan nak tidur pun....
just senang nak salin baju nanti...
mana boleh stay sana....
sapa nak jual surat khabar nanti...haha~
Pak Manaf kan busy...hehe~

cari punya cari jumpa la....
padahal banyak je homestay...
sebab....
cuti raya Cina kan so banyak la homestay yg kosong....



rate homestay : RM60 - RM100/day....
kira okey la kan...

so....
lepas sembahyang Magrib jalan kaki ke Kolam Air Panas la....
malam baru boleh mandi air panas....
kalau siang-siang mandi air panas jadi daging rebus la aku...haha~
dah la panas lepas tue mandi air panas lagi...memang gila la kan...hehe

tiket : kanak-kanak RM2
         dewasa RM4
(betul ka...??kalau tak salah aku la...lupa pulak...hehe~)


so....
what's next.....
main air la....hahahah~








sampai lebih kurang pukul 11 malam....
tue pun dah tak tahan dah kot...huhu~
balik homestay.....
MAKAN.....
dah main air mesti la lapar kan....
then salin baju and gerak balik....
kalau lambat-lambat sangat kesian Pak Manaf pulak nanti....
nak drive malam-malam and penat lagi.....



thats all our activities.....enjoy....!
p/s : pix tak berapa cantik...huhu~sebab ambik guna phone ja...dah la gelap...huhu
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: