Aku kemalangan…??!!

2 comments

Hello….
Pergh…lama gila tak update blog….
Bukan aku tak nak update….
Tapi…..
Ada saja halangan bila aku nak post new entry….

So…
Untuk kali nie….
Ada extra post la…..haha
Kita kumpul banyak-banyak dulu baru post…haha

Kalau banyak title pun mesti dah tau aku nak story pasal apa kan….
Yup….
Correct…..
Aku telah melibatkan diri aku dengan kemalangan secara tidak sengaja….

Tanggal 19/10/2011….
2.30pm….aku and my mom nak balik rumah la….
Dah penat jaga kedai bapak aku la konon-kononnya….
Tetiba ja terbabas kat tepi jalan….
Nak kata jalan berliku-liku, aku rasa jalan lurusja….
Nak kata hujan, panas terik ja kot….
Nak kata banyak kereta, aku rasa moto aku saja ada time tue….

Tapi benda dah nak jadi nak buat macam mana…..
Pasrah saja la….
Tersangkut la moto aku dekat pili bomba yang dekat tepi jalan tue….haha


Nasib baik tak teruk sangat….
Sebab….
Mak just lebam-lebam je sebab terjatuh dalam longkang….
And aku tak dak patah mana-mana…
Just berlubang jugak la paha aku nie….
Kena jugak la jahit dalam 8 jarum…huhu
Kalau patah or lagi teruk mesti kena tahan wad punya….
And tak pasal-pasal konvo pun aku tak boleh pergi kot….
Memang menangis tak berlagu la….huhu

Tapi….
Aku tak la kena naik ambulan…
Naik kereta bapak aku sudah la….
And….
Sempat jugak la merasa wad kecemasan….

Settle jahit….
Pergi x-ray jap….
Settle x-ray ingat dah boleh  balik….
Tapi….
Tetiba mataku membengkak pulak….
Adoyai….

Why…??
Sebab elergik ubat tahan sakit…..
Doctor nak bagi aku balik pun tak jadi….
Tahan jap….
Masuk ubat antibiotik bagi kurang bengkak and air 1 botol pulak….
Dari dah boleh balik pukul 4 lebih….
Kena tunggu sampai habis air sebotol pulak…
Dalam 6 lebih baru boleh balik….






Alhamdulillah….
Segalanya dah settle and selamat….
 

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 cOnteNgan:

Syuhada Nur Ekhwan said...

cm na leh koyak celah kangkang tu kak .. heheh alhamdulillah akk slamat :)

Anonymous said...

ish3... hana cian nya hg.. xtau lak kata hg xcident... 2la kan.. bila Allah kata ya or jadi, mcm mana kita berhati2 pon msti akan kena jgk kan... e2 la qada' n qadar...