RAMADAN = INTERVIEW

Leave a Comment
05/08/11…
My 1st ever interview…haha~
Dengan real company la…
Kalau setakat mock interview tue memang dah banyak dah…
Dengan company mana…??
SMARTLAB SDN BHD…
Dekat Penang….
Alhamdulillah….
Everything going smooth…
Dapat tak dapat belakang kira…
Yang penting pengalaman….

10/08/11….
2nd interview….
Dekat Butterworth je….
Textile’s company….
Janar Textiles….
Kena handle full set of account…
Probability untuk dapat….90%...

Sebab….
Aku tahu UBS….
Aku tahu debit kredit….
Company ini urgent nak guna orang…huh~

Tapi….
Aku rasa aku tak nak kot….
Bukan sebab demand….and memilih sangat…
Tapi sebab….
Kena sain kontrak 2 tahun….
Gaji dia pun tak banyak sangat….
(nak ulang alik dari rumah guna duit banyak jugak kot…huh~)
Environment dia tak best…!!
(sebab company nie company India…so semua pekerja dia india…emm..paham-paham la…)

So…
Kesimpulannya….
Sampai sekarang la aku tak dak kerja lagi…huhu~
Don’t worry…..
Boleh tolong my mom buat kuih raya untuk jual…hehe~

So…
Jom buat kuih sepit aka kuih kapit….
Dan jual…
Nanti boleh dapat upah…..
Weee~

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: