MERU - S.ALAM - PNG

1 comment
Wellll….
Im back….
Im home…..
Im in Penang now…..

06/07/11 aku menjejakkan kaki di rumah….
For how long….
Entah lah…..
Who’s  know…

Sebab….
Kalau ikut plan memang aku nak kerja dekat rumah….

So….
Maybe untuk jangka waktu yang lama la aku dekat penang kali nie….

Finish about future…..
Lets talk about the past….
Perjalanan pulang ke rumah….
Memang hebat la….
1 kereta = 5 orang = normal…..
(5 orang = aku, mak, Pak Manaf, Eija yang ponteng sekolah sebab nak ambik aku and Farid dari Johor transit S.Alam tukar transport…hehe)
1 kereta =
bonet penuh barang +1/4 tempat duduk belakang penuh barang + tempat letak kaki penuh barang = marvellous….
Memang lenguh badan la duduk static je dalam kereta….

Dah balik naik kereta…..
So…
Where’s my moto….

Pos je la….huhu~
Mula-mula memang la rancang nak balik konvoi naik moto and kereta…
Tapi….
Pak Manaf takut kalau tayar moto pecah or apa-apa la….

So…
lebih baik pos saja….
(tapi…my moto tak sampai-sampai lagi pun…miss you..huhu~)

Tapi….
Yang paling aku nak cerita ialah….
Aku diberi kepercayaan bawak kereta dekat lebuh raya….

W0w…
bukan senang Pak Manaf nak bagi bawak…..haha~

Journay start from MERU = rumah sepupu aku(hotel sementara…hehe~)

So…
Meru – Rawang = Pak Manaf bawak…(ofcoz la dia kena bawak..macam aku berani nak bawak kat jalan sesak…huhu~)
Rawang – Tapah = Farid bawak….(tahap prestasi = boleh la…hehe~)
Tapah – Sg Perak = aku bawak…(wow…biaq betul…berani ker..haha~)
Sg Perak – Penang = Pak Manaf ambil alih semula…(dekat jalan biasa kena bagi otai bawak la..hehe~)

Memang the most memorable memory la….
Mana penah aku bawak kereta sampai 1jam…
Dah la agak laju jugak..hehe~
(dah nama highway mesti la laju kan…tapi tak la sampai 140km/jam…hehe~)

So now…
Im in Penang…
Menganggur…huahuahua~

p/s:nak kena cari kerja cepat sebab duit poket dah tak dak langsung…macam mana nak jalan-jalan..huhu~
p/ss:nanti ada cerita baru dekat my hometown aku story lagi…… =)
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 cOnteNgan:

Putri said...

pos moto smpi ke umh..bkn nk pos kt aku yg duk kl ni...~hu