Tahun Baru & Semester Baru

Leave a Comment
im back....
aku rasa tak terlambat lagi aku nak ucap SELAMAT TAHUN BARU 2011....
bukan aku tak nak update blog....
and...
bukan tak de cerita nak story....
tapi....
buzy pasal registration class untuk semester nie....

mana tak nya....
kelas banyak clash.....
tapi....
alhamdulillah.....
semua dah settle.....
far600 dah isi nama untuk intersesi....
so....
subjek berkurang la satu.....

okey...
sekarang nak cerita pasal tahun baru aku....
aku balik Shah Alam 30/12/10....
dengan adik aku yang dok UTM....
so...
dia tumpang tido rumah aku 2 malam jugak la...
nasib baik bilik aku tak de orang lagi....

disebabkan segan nak duduk rumah...
kitorang keluar la berjalan....
petang kitorang jalan-jalan dekat 'PAS' jer....
then....
adik aku 'ter'beli la sebuah phone....
punya la dia nak phone yang ada tv....
sebab dia kata boleh dapat siaran Singapura....
tak kisah la.....
janji dia bahagia....

 
tapi...
yang hot storynya....
malam tue aku pergi la tengok wayang dengan dia.....
Gulliver's Travels....
best jugak....
cerita pasal Gulliver sesat dekat laut....
dekat segi tiga bermuda.....
ada dunia lain.....
dunia yang orang dia lagi kecil pada kita...
and lebih besar pada kita....





tapi soalan maut dari kakak kaunter tue yang aku tak tahan....
"Nak couple seat ke single seat..?'
benda pertama yang dalam otak aku....
"sejak bila pulak wujud couple seat nie..?isk3..."
so...
kitorang ambil single seat je la....
tak kan nak dok couple seat kot....
conform mahal punya.....
and....
apasal nak tengok wayang pun kena ada couple seat nie....
memang nak galakkan maksiat dalam panggung kot....?
beli single seat pun dah RM14/person....
terbang duit aku lagi malam tue......

balik pada tengok wayang lagi la sengsara....
malam tahun baru katakan.....
jalan dah la jam....
pas tue banyak yang tutup pulak tue....
nasib baik tak kena tahan...
and....
nasib baik aku yang bawa moto....
kalau tak macam la adik aku tue tau jalan sangat...hehe~


okeylah...
tue je kot cerita aku setakat nie.....
ujung minggu nie nak pergi Cherating....
kalo aku rajin aku buat entry lepas balik....
kalo tak....
2 3 hari lepas balik la...heheh~
lastly.....

SELAMAT TAHUN BARU....
SELAMAT KEMBALI BELAJAR.....
SELAMAT MENEMPUH SEMESTER AKHIR......
(khas untuk semua yang semester last...yeay....lepas tue dah boleh kerja...) 
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: