family 1st...akU..??

Leave a Comment
hai semua.....
sebenarnya tak de apa sgt aku nak tulis....
tapi....
tiba2 terfikir pasal famili aku....
sebab....
semalam baru lepas call abah....

biasa la....
borak2 kosong....
cerita pasal adik2 aku la.....
then....
terkeluar cerita pasal kerja....
ofcoz la....
sekarangkan dah semester last.....
so...
paling lambat aku nak kerja pun bulan 6....
lepas habis intersesi....


aku just cakap je la....
yang aku tak tau lagi nak kerja dekat rumah or sini....
(Penang or Selangor...??)
sebab....
my younger sister nak masuk asrama....
so...
aku ingat kalau dia dapat masuk asrama....
aku nak balik kerja dekat rumah la....
coz....
tak de org dekat rumah selain mak and abah....
tak kan aku nak biar mak and abah tinggal berdua je kot....
tak sampai hati kot.....

kalau nak tunggu adik2 aku yang lain pun.....
lambat lagi kot....
kurang2 lagi 3 thn baru nak grad....


~mak and abah~


tapi.....
kena marah je dengan abah....
dia kata 'buat pa nak pikiaq pasal mak ngan abah...hang nak gheja kat sana gheja ja la...kalau adik hg masuk asrama pun biaq ja la...macam la abah ngan mak tak besa dok 2 org ja..hg tak payah dok pikiaq pasal org lain'


so....
sekarang nie aku pun tak tau nak buat keputusan....
kalau ikut hati memang la aku nak kerja dekat sini ja....
tapi....
risau jugak sebab tak de orang aka sibling aku dekat rumah....
memang la rumah makcik aku dekat sebelah rumah aku jer....
tapi....
tak sampai hati la pulak....
macam tak bertanggungjawab la pulak...

ye ke tak bertanggungjawab...??
ke aku yang fikir lebih2 sangat....
risau jugak aku kalau tak de sapa2 tinggal dengan parent aku....
ke sebab aku yang paling tua sulung so aku rasa semua tue tanggungjawab aku...
ntah la....


lastly....
aku biarkan je perkara nie....
biar masa yang menentukan....
wait and see je la apa yang akan terjadi....
hanya Tuhan je yang tahu apa yang terbaik untuk aku....

p/s : tak sabar nak balik rumah..sebab nak bagi dekat Eija and Ali (my younger sister and brother) baju yang aku beli dekat Cherating...then..nak bawak balik baju sikit...tak lah nanti hujung semester banyak barang sangat nak mengangkut..hehe~
(duit ptptn yang masuk awal semester dah nak habis...aku kena cari sumber pendapatan lain untuk semester nie...tapi tak tau nak buat kerja apa...dah la assigment bertimbun-timbun...huhu~) 
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: