caNdyStar @ cheRatiNg

Leave a Comment
seperti yang dijanjikan....
entry pasal Cherating....
sorry la terlambat sikit....
bukan sebab apa....
pix lambat ambik dari tuan camera...hehe~

okey....
lets begin..... :)


07/01/11....
konon-konon lepas sembahyang Zohor nak bertolak la...
tapi....
besa la....
buat itu....(isi minyak n angin)
buat ini.... (ambil tempat bbQ)
then....
lebih kurang pukul 4 baru bertolak...

 ~tempat pengumpulan mangsa-mangsa Cherating~

sepatutnya....
dalam pukul8 kitorang sampai la....
(lupa plak...nie trip budak-budak rumah sewa sesi lepas...hehe~)
tapi.....
singgah merata....
makan la.....
g toilet la.....
sembahyang.....
lebih kurang pukul8 kitorang sampai dekat rumah Fizah...
(singgah jap rumah Fizah dkt Jengka sebab mula2 Fizah tak nak ikut so kena paksa la...singgah rumah dia ambik baju etc)
sampai rumah dia ingatkan nak singgah kejap jer....
tapi....
dah ada makanan hidang kat depan hidung....
rembat je la....
ikan patin plak tue....
dah lama kot tak makan ikan patin...hehe~



 ~berenti makan jep...perut dah menyanyi..~

so....
lebih kurang pukul9 kitorang sambung perjalanan ke Cherating....
kali nie tak dak singgah2 dah..hehe~
tapi....
lain pulak jadinya....
Pikah and d geng salah masuk jalan....
highway kot....
macam mana nak u-turn....
terpaksalah reverse slow2...haha~
settle pasal tue kitorang pun sampai dekat chelet....
B**V*** Beach Resort....
(tak boleh letak nama full...ada kes skit..hehe~)
lebih kurang pukul12 gak la kitorang sampai....


~santapan tengah malam aka pagi~

then....
bersihkan diri....
sembahyang jap....
next....
bbQ times.....
kitorang bakar je dekat depan chelet....
padahal dah ada notis tulis tak boleh buat bbQ....
nasib la....

lepas makan2....
perut pun dah kenyang.....
mata pun dah layu....
jam pun dah dekat pukul3....
tido ler.....
tamat 1st day....


2nd day.... (08/01/11)
pagi-pagi tue aku g jalan tepi pantai dengan Fizah...
then....
ambik pix sikit2....
lepas tue timbul satu masalah.....
owner B**V*** Beach Resort tue asyik tanya kitorang duduk chelet tue berapa org...?
kitorang cakap 5 org je la....
(kitorang tak berniat pun nak menipu...tapi...kalau cakap 8 orang  mampus dia nak bagi duduk 1 chelet jer...dah la chelet tue ada 2 queen bed jer....mesti dia suruh ambik 2 chelet punya...apa punya manusia la berkira sangat...)
lastly....
geram sangat.....
kitorang decided nak tukar chelet lain.....
bukan susah pun....
banyak je chelet lain ada dekat kawasan tue.....
tambah pulak...
sekarang nie bukan cuti sekolah pun....
tak kan penuh punya la chelet dekat Cherating nie....

so.....
ktorang pun mula la bermain treasure hunt.....
real punya....
macam mana nak check out dari B**V*** Beach Resort....
yang penting duit mesti mau mintak balik.....
then....
Ili dengan penuh keyakinan pergi dekat tempat Reception....
and bagitau yang kitorang ada EMERGENCY....
so....
kena balik Shah Alam sekarang jugak....
and akhirnya.....
berjaya la dapat balik RM150....
sepatutnya RM170 per day.....
tapi tak kisah la...
janji dapat jugak....

kitorang 'berlima' pun kemas la bilik....
memang EMERGENCY betul.....
dengan seluar track je kitorang berkemas....
padahalnya.....
yang lagi 'tiga' tengah survey chelet lain...haha~

~chelet utk hari pertama and utk hari kedua...bezanya cuma ada water heater jer...~

akhirnya.....
menetap la kitorang berlapan dekat RiverSide 3 Point Chelet....
owner nie tak kisah pun kitorang nak duduk berapa ramai....
siap tanya dekat dia lagi kalau nak masuk 8 orang....
dia cakap okey jer.....
price RM150 per day.....
tak de untung tak de rugi apa-apa la....
just ambik duit chelet sana bagi dekat chelet sini....


 ~dekat chelet baru~

then....
dah penat main tresure hunt....
lunch dulu......
next......
main ragbi pantai..... (aku rasa dah jadi permainan lain dah kot sebab kitorang hentam je main...haha~)
buat istana pasir / tanam kaki.... (tak de rupa istana langsung...apa yg jadi pun aku tak tau...)
main kotak beracun...... (aku je yg selalu jadi mangsa...terlebih pandai buat denda sampai aku sendiri yang kena..huhu~)








then.....
apa lagi.....
mandi laut la....
tak kan dah dok tepi pantai tak mandi laut....
owh...rugi-rugi.....



lepas tue.....
sesi bergambar la pulak...haha~





malam perut dah lapar.....
dinner time.....

 ~eight of us~

esoknya...... (09/01/11)
masa untuk check out.....
lebih kurang pukul11 kitorang check out.....
shopping baju sikit.....
key chain sikit....
makanan sikit....


dalam pukul7 kitorang sampai Shah Alam....
its a long journey.....
a tired journey......
a memorable journey....

p/s : sepatutnya nak g PD pulak minggu nie...tapi cancel...assigment dah bertimbun walaupun baru 2nd week....sem nie mmg sem yang paling hebat dalam sejarah...haha~

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: