mUharam & bub0q AsyUra

Leave a Comment
tarikh : 14 Disember 2010
masa : 3.00pm
lokasi : rumah Pak Manaf
aktiviti : kacau bub0q asyura

disebabkan sekarang cuti semester....
so....
tak ada la aktiviti merayau-rayau berjalan-jalan dengan member-member...

aktiviti yang ada just aktiviti famili la....haha~

lepas balik dari kedai Pak Manaf macam biasa....
kami semua siapkan bahan-bahan nak buat bub0q asyura la....
sesi kacau mengacau start lebih kurang pukul 3.00pm kot...
(aku pun tak sure pkul berapa start sebab tak tengok jam pun..haha~)

mula-mula plan nak kacau bubur kat luaq rumah...
tapi....
disebabkan hujan aka katak sibuk panggil hujan....
maka....
terpaksalah kami mengacau bub0q asyura dalam rumah.....huhu~


firstly....
apa lagi....
masuk bahan-bahan utama la.....
then....
bila bahan-bahan utama (tepung + gula putih + air + gula merah) dah mula pekat....
baru la main campak-campak bahan sampingan (jagung + ubi + kacang)...


~d ingredient~

~my bro yg berlakon rajin~

~cair & pekat~


bila dah pekat nie la paling malas nak kacau.....
sebab dah makin liat....
alah....
macam buat dodol la....
kan makin lama makin susah nak kacau dia....


~its time to put d ingredient~
 
~kacau jangan tak kacau~


lebih kurang pukul 5.00pm siap la bub0q asyura nie....
kejap jer...????
memang la agak kejap...
sebab....
bukan buat dodol....
kalau dodol memang lama lagi la....


~siap..tinggal untuk di'NGAP' jer...~

~untuk di agih-agihkan kpd jiran N saudara mara~


tapi.....
bub0q asyura macam tak berapa jadi sangat.....
sebab.....
dia tak keras.....
bukan nak keras macam batu....
tapi....
dia tak keras langsung....
sampai nak potong pun tak boleh....wawa~


tak kisah la....
janji sedap.....weee~~


p/s : pix tak boleh nak upload banyak-banyak sebab paham-paham la ye....bila dah buat kerja dalam rumah semua free hair la....hahah~nie pun nasib baik adik-adik laki aku pakai smart skit....kalau tak conform aku tak upload jugak...hahah~budak-budak nie bukan boleh kira sangat..sukati depa ja... (",)
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: