bbQ@taSek sek7

Leave a Comment
 
Firstly....
sorry sebab dah lama tak update blog aka bubuh entry baru....
terasa macam malas pulak...
sbb asyik ber'blog' dekat office jer...huhu~ 

okey...
kali nie just nak share yg kitorang baru lepas buat bbQ...

Date : 27/11/2010
Time : lepas Maghrib...
Location : taSek seksyen 7


sebenarnya nak buat bbQ nie tak plan pun...
tiba-tiba je Amy msg aku ajak buat bbQ...
mula-mula plan nak pergi PD la...
pas tu tak jadi...
nak g Morib plak...


lastly.... 
dekat taSek seksyen 7 jer...haha~
 
 

walupun petang tue hujan agak lebat nasib baik malam tue hujan dah berenti...
kalau tak ber'bbQ' dekat dalam rumah je la kitorang...

and...
nak buat bara tuk panggang AYAM + IKAN + KERANG + SOSEJ pun agak senang la....
senang la sangat kalo api tue asyik menyala jer...
tak nak padam-padam dah....


sampai hangus ayam yg kitorang bakar...
(kulit je hangus...isi tetap cantik and sedap...hehe~)


tak kan makan makanan yg kena bakar je kan...
mesti la kena ada makanan lain...heheh~
menu lain apa ekkk...??
korang tengok picture pun tau kan....
so the picture can tell everything...haha~




akhirnya dalam pukul 11 kitorang siap bersantap....
bila semua dah macam ular sawa....balik rumah la....



tapi...
tak kan nak tidur dah....
kata jiwa remaja...haha~
then..perjalan diterus kan ke.....UpTown...hehe~
beli apa...??
tak beli apa pun...
saja jalan-jalan jer....
minggu last praktikal....
lepas nie mesti dah tak jumpa dah....
kena tunggu next semester la pula....



apa-apa pun....thanks dekat Amy sebab sediakan 'binatang-binatang' untuk dibakar...
ops...sedikit kasar bahasa di situ.....
hope lepas nie boleh buat bbQ lagi....


 -the menu-


p/s : masa tengah bbQ teringat peristiwa dekat Sg Gabai...baru semangat nak bakar ayam tetiba hujan turun dengan lebatnya...so terpaksa lah kitorang satu rumah ber'bbQ' dekat tasek seksyen 7 nie juga...

p/ss : nak buat entry pasal officemate tapi picture tak ambil dari Tyah lagi....nanti aku rajin aku buat entry baru ye...bubUi...
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: