xtvt ujung minggu MEREMPIT.....

1 comment
disebabkan Jumaat (5/11/10) cuti Deepavali....
maka aku sebagai otai kaki jalan....
mengemukakan usul kepada Hidayati and Norelia...
untuk ke Sijangkang.....
makan Steambot....

tapi.....
disebabkan motor aku yg tak berapa sihat nie terpaksalah aku buat medical checkup dulu....
sebenarnya memang dah lama sakit...cuma aku je malas nak g repair...
tapi disebabkan nak jalan agak jauh....
so....
terpaksalah aku korek-korek semua duit aku....
ye la...
nak tukar 'soket' kot....
melayang gak duit aku RM38.....
melepas la sudah.....


lepas siap je repair aka korbankan duit aku untuk motor.....
kitorang terus bertolak ke Sijangkang....
dah nak dekat pukul 4pm juga la kitorang gerak....
padahal plan asal pukul 3pm....
tapi....
disebabkan aku tido...
so lambat la bertolak....haha~

disebabkan jalan pun ingat ingat lupa maka....
tersalah masuk jalan pulak....
nasib baik jalan yang salah tue aku pernah lalu dah....
so boleh la nak cover...haha~
tepat pkul 4.25pm kitorang sampai depan rumah ili...

bila dah sampai rumah ili tue apa lagi...
ambil tempat baik punya la...
dah dekat 1/2 jam terbakar atas motor...haha~
then....
terhidanglah steambot yg diidam-idamkan selama ini....
bersantap plak dgn aisblended....
mmg terbaik rrr.....

~thanks ili coz belanja kitorang makan steambot...lain kali belanja lagi ye...hehe~

makan...sembang....makan....sembang....
mengutuk...mengata....mengumpat....
pejam...celik...pejam...celik....
dah 6.30pm.....

its time to go home....
ye la....
dah la naik motor....
tak kan nak balik malam-malam kot....
bahaya.....haha~

dalam pukul 7pm++ sampai la kitorang dekat Seksyen 7....
so bila dah jalan seharian aktiviti malam hari....
TIDO je la....haha~

tapi journey kitorang tak tamat macam tue jer....
hari Sabtu (6/11/10) masih ada...haha~
aktiviti bermula pukul12....

bergerak ke SACC untuk bayar bil BB...
walaupun aku tak guna...
tapi....
kena bayar juga...utk adikku....
kakak yg baik la katakan...haha~
then...
perjalanan diteruskan....
menunaikan kewajipan dengan.....
membayar duit rumah sewa...hehe~
selesai....

tapi....Norly tak sampai-sampai lagi....
so....
tunggu la aku dgn Yat dekat Maybank tue...
disebabkan terlalu lama menunggu Norly....
sempat juga la aku mengajar Yat bawa moto....
tapi....
kejap je kot...
sebab...
Norly cari Maybank tak jumpa pula....
so terpaksa la aku and Yat pergi cari dia....

keluar je dari pagar Maybank tue nampak Norly lalu...
kitorang tunggu je la tepi jalan...
disangkakan Norly nampak la kitorang...
alih-alih....
laju je dia pecut ke Dataran S Alam...
apa lagi....
aku pun pecut juga la....
penat giler kejar minah nie.....
kata tak tau jalan tapi....
bawa moto laju nak mampus....
dah la pusing sampi ke Masjid S Alam....

lastly....
dapat juga kejar minah Norly nie....
terus naik highway menuju ke destinasi.....
THE SUMMIT....USJ....
jauh juga la....
sebab.....
aku rasa lama jer...haha~

~for d 1st time jejak kaki dekat The Summit~

2.30pm kitorang terpacak dekat situ....
benda 1st yg nak buat beli tiket wayang la....
CUTI-CUTI CINTA.....
movie start pukul 4.30pm....
so....
isi perut dulu la....
KFC sudah.....
tu pun selepas penat memilih tempat tuk makan....

~Yat pesan makanan dia, lepas tue aku cakap la dekat Yat nak 'Jom Jimat Set B'...maksud aku macam yg dlm pix tue...ada burger, air and kentang...tapi Yat order 'Jom Jimat Box B'...yg box punya....x kisah la...janji boleh makan...lpas tu pelayan dia hantar twisster Yat and aku dgn slumber giler suruh juga dia letak burger yg ada dlm tray dia tue...sbb yg aku tau makann aku sepatutnya ada burger...and aku x dpt burger lagi...so aku mntk je la...akhirnya makanan aku n Yat 'burger+twisster+air+frenchfries+jom jimat box+ayam' RM16++...hahah~

then....
window shopping jap....
coz....
aku tak de duit dah untuk belanja....wawa~

lastly....
melayan CUTI-CUTI CINTA.....
best....
enjoy....
walaupun dah agak lama cerita nie keluar....
ayat yg paling aku suka....
"Kesabaran amat diperlukan sekarang ini"

~kelakar, best, layan~

tamat movie....
journey to go home start....
sampai S Alam pukul 7 lbey juga....

malam....
ingat nak pergi I-City...
tapi....
cancel sbb macam nak hujan....
lagipun penat....
so....
lepak rumah je la....

Ahad...??
malas sudah nak jalan.....
Yat nak buat kerja Office....
trainee berjaya....
kerja sampai bawa balik rumah...haha~
tapi....
sebenarnya....
ada plan nak keluar dengan Pikah....
tapi....
ada miscommunication sikit....
aku tersalah paham msg dia....
so....
automatik plan cancel and duduk rumah je la....
hahha~
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home