pr0fesi0n = pencUrik = b0d0!!!!

Leave a Comment
14hb July 2010.....

mmg akan jadi tarikh keramat dalam hidup ak....
bkn sbb aku kawin or seumpama denganny....
but...umah sewa aku @shah alam kena pecah...
what the hell is that...bodo tul pencurik2 tu...
bolah x kalo aku nk doakn diorang mati kena langgar dgn lori...

apa2 pun meh aku nk story kat korang skit...
bkn tuk apa just sbgai peringatn n tuk tenangkn ati ak nie..huhuh

8.15am...
aku ngan tyah kuar umah cm besa nk g praktikal...
kitorang kuar cam besa ja...
x de rasa apa2 yg pelik pun...
aku turun dlu..tyah trun kemudian skit...
dia yg kunci pintu semua....then g prktikal as ussuallll...


1.00pm...
aisyah (bdk umah aku) cal aku...ckp umah kena pecah masuk...
kalo ada org ckp kt korang mcm 2 korang nk caya ke x...
mesti was2 pnya kn...antara nk caya or x..
but at last aku n tyah blk umah gak la...nasib baik time 2 lunch hour so bley la nk balik kejap...
smpai kt umah aku tgk umah tertutup elok je... 
but...
tetiba nmpak solex dah rosak...gril pun dah kna kopak...wawaw~
coollll lg...pas 2 msuk bilik...pergh!!!


sepah kot bilik...dia selongkar abis baldi2 yang ada baju...

apa fungsinya???

then aku tengok drawer aku...dah terbuka...
duit umah lesap!!!
duit syiling yg aku simpan pun dia kebas???
kurang asam tul pencurik nie...wawa~


1.15pm...
aku n tyah g buat laporan polis kt balai polis blakang umah aku...
lama gak kot tggu kt situ...sbb ada sorang mamat  2 tgh wat laporan gak...
so kna tggu dia abis wat laporan dlu la...
semantara tggu polis 2 wat laporan sempat lagi mamat 2 beramah mesra ngan kitorang...
ada ke patut cam 2???
x ksah la...tp nmpk la yg dia 2 seorg yg agak 'gatal'...bley aku gna pkataan nie ke??
sbb semua benda dia tnya...tp nsib baik dia x tnya aku byk2...
kalo tnya pun apa aku kisah..aku jawab cara aku la...
sakit ati nasib la..hahah~
last2 pas wat laporan polis (1st laporan) polis 2 suh g seksyen11 pulak...
wat laporan kt sna pulak...kt bahagian siasatan jenayah...
jap2..terlupa sesuatu...bila kitorang nk wat laporan 2...cakap je nm blok kitorang...
polis 2 terus ckp "blok XX lg" (sori nm blok trpaksa dirahsiakn..tkut kang jdi apa2 plak..huhu~)
polis 2 ckp dah 4 bijik umah dah yg kna pecah msuk...adoyai~~
dah la hp aku dah mmpus...nk contact dak2 mah aku yang lain pun susah...
ye la...dah aku sorang je ada sum no hp dak2 umah aku..huhu~
aku wat laporan kta 2 biji lptp and RM500 ilang (sbb tu je yang konpem)...

3.00pm...
pergi balai polis seksyan11 pulak...wat lporan kt sna pulak...
so kt sna kitorang wat laporan kta 4 biji lptp yg ilang..sbb dak2 nie dah blk..
and mmg konpem lptp diorang pun kena kebas jugak...huhuh~
pas tu sarjan H suruh semua yg ilang lptp wat  laporan..mknanya sapa yg ilang brg kna wat report la...
dia just nk tau butir psal lptp je...kot2 la jumpa nnt...nk tau la jenis apa etc...
pas tu sementara tunggu tyah wat laporan aku call abah...
ckp dekat dia apa yg dah jdi...just nk inform la...
abah pun x tau nk kata apa..benda nk jadi nak buat mcm mn...bukan x kunci pintu pun...
mmg dia dah aim la kot...huhu~
abah kata buat report polis je la..nk buat mcm mn...huh~

4.00pm..
dah selesai buat report kitorang gegas blk umah la...dah la x smyg zohor ag...
bila nk smyg nya..dah dri pkul1 smpai pkul4 aku x duduk ag kt umah 2...
blk umah smyg jp then tuan umah dtg pulak...yat yg gtau tuan umah..
ye la kena la gtau..dah umah dia kn...x kn nk buat bodo je kot..huhu~
then duduk sembang2 ngan dia and wife dia jap...



5.00pm...
sarjan H call...dia tnya umah kt mn..means...
dia nk dtg la kn...dia dtg dgn mmbr dia aka jurugmbar...
mmbr dia ambk pic kesan2 kopak yg ada kt pintu la...


then dia periksa cap jari kat tabung aku...sbb tabung 2 aku rasa aku x sentuh pun...
tp x tau la kalo aku je rasa cm aku x sentuh...dia dpt kesan 2 cap jari...
so doa2 la bkn cap jari aku and bkn cap jari prmpuan..
means cap jari pencurik 2 la...hehe~
pas 2 sarjan H ambil laporan housemate2 aku yg hilang lptp pulak...
then tuan umah g cari org nk betulkan pagar umah...
petang nie dia akan dtg betulkan...huh~

kesian kot kt budak2 umah ak..ye la...sem baru je start...
diorg pulak baru je msuk umah nie tp dah ada kes pulak...
aku pun x tau nk cakap apa...just doa2 dpt tgkp la pencurik 2..huh~
apa2 pun kalo korang duk umah sewa jaga2 la...kita x tau maybe esok time kita pulak nak kena...
so better pasang la byk2 kunci biar kita sendiri susah nak buka tp brg2 kita selamat....
aminnnn......
p/s:aku mc ari nie...dayah and wan bg cuti...x payah mntak pun dpt...diorg suruh uruskn hal umah dulu..heh~


Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: