filing d0c!!

1 comment
Apa aku nak cerita kali nie adalah experience aku filing document...
Kalau korang dgr aku kata filing document, mesti terfikir pasal letak document dlm fail kn...
 

YUP!!! 
Thats right...but...
document yang aku 'n' my patner dapat bukan calang2 document...
 

cantik punya document...
siap gulung2 lagi...
ikat dgn getah pulak 2...hahha~
x pcaya???
korang tgk la sendiri....



SEE IT!!!
s0 terpaksalah aku 'n' tyah buka semua gulungan tu...
bukan senang kot nak buka...
dah bertahun-tahun gulung macam tu...
ambik masa jugak la nak jadi elok mcm kertas biasa...
but akhirnya kitorang berjaya jugak buka semua gulungan tu..

 


tapi tu semua bukan penghujung kerja kitorang....
ada lagi yang perlu dibuat...


kena asingkan pulak ikut TAHUN,BULAN & JENIS TRANSACTION...
penat kot...
document tu dari tahun 2008-2010...
thats means ada 3 tahun...
pergh!!
!



dah siap fasa mengasingkan nie senang sikit la kerja kitorang...
sekarang nie tinggal nak puncher 'n' susun ikut date aja dalam fail...
sepatutnya letak dlm fail la...


tapi Dayah 'n' A.Wan x bagi letak dlm fail la pulak...
diorang suruh ikat dgn tali hijau je...


sebab apa???


sebab document nie sepatutnya HQ yg buat tp diorang pas kt sini so...
x payah la buat elok-elok..hahah~
senang-senang nak asing document nie pun pening jugak la kepala...
ada setengah document x dak tarikh kot...
so main hentam je la...
agak-agak je la...hahah~
last but not least siap la filing document yang kitorang buat....




dah cantik kan document tu...
kalau tengok yang dah siap mesti semua x percaya yang document nie asalnya bergulung-gulung...
3 hari baru siap filing semua document tu...


BELIEVE IT...
tp semua tu x bermakna kerja dah tamat...
x dak maknanya kerja kitorang dah tamat...
x berakhir pun lagi....

lastly...
apa lagi???
key in masuk komputer la...
kalo x bukan akauntan la namanya...
hahha~


key in siap bila, aku x dapat komen...
paling cepat pun seminggu baru siap selalunya...
but depends la...
kalau aku khusyuk ja dlm 3 hari boleh siap kot...
hahhah~riak la pulak...


but apa-apa pun WISH ME LUCK untuk key in semua document nie...
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 cOnteNgan:

ain fathihah said...

hehe. serabut mata tengok. good luck