*all g0inG sm0oth

Leave a Comment
Nothing to say and write...
Just dah selesai 1st week aku praktikal...
Pejam celik pejam celik dah ari sabtu....
Kejap giler masa berlalu..

Macam mana 1st week aku praktikal???
Not bad la...
Sbb company yang aku praktikal tak besar so tak ramai la staff dia...
Just Dayah and Abg. Ridzuan je...

Pas tu campur aku dengan Tyah...
4 orang kitorang je la dalam pejabat tu...
Big bos kadang-kadang je datang...
So best la kiranya...

1st day...
Macam yang aku story sebelum nie la...

2nd day (2/6)...
Aku just sambung buat keja hari selasa je...Masukkan sales company la...

3rd day (3/6)...
Kena tengok bank statement plak...Alah bandingkan bank akaun company tu dengan bank statement dari bank...tu jer...masukkan bank charge yang tak record lagi...huhuh~

4th day (4/6)....
aku tak buat apa sangat coz tak de keje...yang ada keje suma yang dah siap half so Dayah tak bagi la aku buat...sbb aku bukan pakar sangat guna software UBS tu...huhu~

Tp petang tu ada la keja sbb document baru sampai...tu pun ak just baru masukkan sales saja...
dah berpinar biji mata kot..ye la..bagi document sykt yang banyak giler pas tu nak kena pilih pulak yang mana nak kena masukkan macam mana tak berpinar bijik mata aku...
tapi dah siap dalam 6/7 debtor gak la...
kalo tengok balik apa yang aku key in mesti sakit hati punya la...
sbb rasa sikit ja...tapi document yang aku kena refer dah 6/7 fail jugak...
pergh...
cam nie ke dunia keja sebenar...

Tapi yang best tak penat sangat coz wat keja sambil duduk and mengadap laptop saja...
keja kat office kt office saja la...sbb tak boleh bawa balik rumah...
COFIDENTIALITY...betul ke aku eja??? hahha~

4hb June (mid night)...
Tengok wayang..haha~
Release tension la konon...tension ke??

Macam tak aje...dah keja pun enjoy macam mana nak tension...
Kenapa aku kata enjoy???

Sebab aku dengar kawan-kawan aku cita ada yang x best la tempat praktikal diorang...
Ada yang office macam store la...(nama company x yah bagitau la)
Ada yang keja susun fail saja la...(aku rasa aku ambik kos akaun pesal ada yang kena susun fail..???)

Aku???
Best jer...Sbb kitorang sembang macam kawan-kawan je...
Dayah siap bagi Big Apple lagi kat kitorang...hahah~ jangan jeles...

Ari tu siap bagi permission lagi kalo nk buka Facebook...
Tension ke kalo dah macam tu situasinya....hahah~

So aku membuat kesimpulan company kecik lagi best sebab kita boleh kenal dengan semua staff dia and tak de la situasi yang tegang...(sbb big bos x de kot..haha~)

Well...
Apa-apa pun hope in future lagi best...
And aku dapat banyak pengalaman praktikal kat sini...
Sayonara...
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: