:: 1st day praktikal

Leave a Comment
6:30am...
Bangun tid0 + mandi plUs wat la apa-apa yang patut

7:30am...
Bersiap sedia menuju ke destinasi together wit my patner Fathiyyah + nasib baik tak ujan pagi nie

8:00am...
Tiba di Rizuwan & Partners (tempat aku praktikal la)...
Sampai je depan pintu company takut nak masuk pulak...
Pas tu dengan sikit keberanian ketuk la pintu...ngintai jap...
Rupa-rupanya tak de sapa lagi pun...wawaw~


8:30am...
1st person of d company appear...Our supervisor...
Mohd Ridzuan Hashim...


9:00am...
Another person appear...Kak Dayah...Full name x tau...
Pas tu berkenalan ngan 'our supervisor'...
Briefly explain pasal 'keja' yg bakal kitorang kena buat..huhuh~
Accounting + Taxation + Secretary...banyak tu....


10:30am...
Start buat account...WHAT!!!!
1st day day buat keja...rajin giler...
X de la sampai buat akaun terus...just masukkan data jerk...
N blaja pasal Software UBS skali (software apa la tu..x penah blaja pun kt U)...
Buat opening balance untuk Balance Sheet + masukkan Sales bulanan...
Hari ni buat account tuk company Harta Emas...bayangkan nak masukkan sales company tu untuk 12 bulan...pergh...merah bijik mata gak la...x sempat siap semua pun...sempat sampai bulan Ogos je kalo x salah aku..x pe..esok kami sambung ye...heheh~


5:30pm...
Tamat 1st day praktikal at Rizuwan & Partners...
Hari ujan plak tu...tp disebabkan lapar sangat..redah je ujan ngan moto...
Konon-konon nak makan kedai yang dah lama x makan la...kami pun pegi la D Zart...
Aku pun dengan slumber badak pesan apa yang aku slalu pesan la...bila tengok menu baru perasan harga dah naik kot!!!!wawaw~
Melayang duit aku hari nie...lepas ni tak pergi dah kot kedai tu sebab mahal...habis la duit aku kalo setiap kali makan nak dekat RM10...huhuh~


Now...
aku kongsi memori aku as 1st timer practical students...Rupanya x de apa sangat pun nak ditakutkan dengan praktikal...Hope in d future there are more fun....
Sayonara...
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: