nEw h0uSe 0r 0lD h0uSe????

Leave a Comment
Emmmm....
Bila dah duduk rumah nie conform-conform la banyak masa untuk aku penuhkan post-post kat blog aku nie....Tetiba rasa macam nak cerita pasal rumah aku pulak...huhuh~

Sebenarnya tak dak apa pun yang menarik just aku rasa borink + bosan + tak tau nak wat apa bila duduk umah nie...bukannya aku x nak pegi kedai ayah aku macam dulu tapi....tak de transport la pulak....huhuh~
Dah mak aku guna moto tuk g kedai ayah aku so macam mana aku nak g meronggeng ke pa...wawawaw~Sedey + tragis kot....Walaupun umah dulu 1 tingkat ja aku rasa best sebab aku kenal la jugak jiran-jiran aku...walaupun diorang asyik nak buat jahat ja dengan ayah aku..huhu~
Sekarang nie rumah aku dah 2 tingkat...hahah~Walaupun dah 2 tingkat tak de la besar mana sangat pun...just nama ja 2 tingkat...dah umah kampung memang selalunya 2 tingkat pun kan???

Jiran aku = Mak Long aku....
Walaupun kenal aku tak pergi lagi pun rumah dia sebab....
segan....
tak biasa...

yup memang sebab tu pun...

Tapi...ada cerita sebenarnya disebalik perpindahan family aku nie...bukan kitorang saja-saja nak pindah...sebab terpaksa....huhu~
Sebab ayah aku tak tenang duduk rumah lama..kalau dah duduk rumah sendiri pun ada orang dengki and buat macam-macam mana lagi kita boleh duduk....terpaksalah pindah...huhuh~

Dah la...tak payah la ceritakan keburukan orang lain...tak baik...nanti tak pasal-pasal sapa yang baca nie pun dah kira bersubahat sekali...aku tak nak la menambahkan dosa aku dan sapa-sapa yang terlibat la...heheh~

Apa-apa pun aku harap mak and ayah aku bahgia duk umah baru nie...kalau aku tak bahagia tak pe sebab aku just balik umah kadang-kadang je...mak and ayah aku je la yang akan duk umah memanjang...heheh~

So doa-doa semua masalah yang melanda nie selesai and kami satu family bahagia tanpa gangguan-gangguan orang-orang yang dengki tu...Amin....
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 cOnteNgan: