kaWan, fRen 0r sahaBat ??

1 comment
Sebenarnya tujuan aku nak menaip hari nie bukanlah sebab nak cerita pasal kawan-kawan aku...

tapi....
disebabkan ada perkara yang terjadi, tetiba aku rasa tergerak nak menulis hal nie...

"KAWAN"... 
aku rasa tu la satu-satunya perkataan yang paling susah kita nak faham dalam dunia nie sebab kita sendiri tak boleh nak tafsir maksud kawan kalau kita sendiri tak pernah berkawan dengan orang...

KAWAN = seseorang yang paling rapat dengan kita samada time susah or time senang...

Tapi aku rasa maksud tu tak betul.....


KENAPA???
Sebab aku rasa aku tak pernah bahgia bila berkawan..
.bukan aku nak prejudis kat semua kawan-kawan aku tapi tu lah knyataan....
bila kita berkawan dan kita hanya rasai keperitan macam mana kita nak cakap kata berkawan tu suatu yang seronok...
kalau kita makan cili dan rasa pedas adakah kita perlu cakap cili tu manis n sedap bukan pedas...
bukankah itu satu pembohongan????

Start dari sekolah lagi aku rasa kalau aku berkawan saja mesti aku akan sedih ja...
susahkan kalau kita berkawan dengan orang yang dah ada kwn baik nie kan...
mesti diri kita sendiri yang akan merana......

Time sekolah dulu aku berkwan dengan 'P' dari Form 1 tapi kenapa bila ada saja hal yang melanda 'M', 'P' mesti akan sedih...
tapi aku tetap buat tak kisah..sebab aku pikir semua orang ada hak nk berkawan...
tp.....
kenapa kalau ada masalah yg melanda aku 'P' tak kisah pun...
aku ignore je perasaan aku tu....
tapi perkara yang paling aku ingat sampai sekarang ialah time bezday 'P', aku bagi dia hadiah...
tapi aku nie tak lah sekaya mana nak bagi hadiah mahal-mahal so aku just bagi diari je la...
and then hadiah dari 'M' sampai...seutas jam tngan...

WOW!! Mesti la best kan dapat hadiah mahal macam tu...
sanggup dia tinggalkan aku yang ada depan dia macam tu saja and pergi dekat 'M'.....
kenapa sanggup tinggalkan aku macam tu saja...kata aku nie kawan baik dia...
aku pun tak tau kenapa aku rasa sedih sangat time tu...and sejak dari tu aku rasa aku tak boleh berkawan baik dengan sesiapa pun...

Sekarang nie kat uitm pun sama...aku kawan dgn 'K' and 'W'.....
aku rasa diorang just kawan dengan aku untuk guna aku time susah saja..kalau salah seorang dari diorang tak de baru nak cari aku...

Adakah apa yg aku fikir nie salah???
Aku rasa tak sebab semua orang ada hak masing-masing.....
tp....
Kenapa aku ja yang kena merasai suma keperitan...
Aku tau Tuhan tak akan bagi dugaan dekat kita kalau kita tak boleh nak tanggung dugaan tu.....
Tuhan just akan bagi dugaan berdasarkan kemampuan kita....
Tapi aku dah tak larat dengan semua ujian nie.....
Aku dah penat.....
Bila masanya untuk aku rasai semua kesenangan pulak...
Adakah sebab aku selalu ketawa, tersenyum so aku dah bahagia.....

NO NO NO......
Aku tidak bahgia...
Orang yang selalu tersenyum selalunya lebih derita...

Argh.....
Stop it...
No heart touhing...
Sayonara....
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 cOnteNgan:

Anonymous said...

hhehehe....akhir nyer ak dpt gak ceroboh blog hg nie...
hana...ak x stuju ar...ak tau ader nama ak 2 kn...
ak x penah pun nk kwn ngn ko time ak ssh jerk....ak nie suke berkwn...tp trase skit2 2 besa la kn...ak ikhlas sngt ngn kwn2 ak..
so ak ikhlas sngt kwn ngn hg...kao ak ader wat hg trase ker...wat hg marah ker...slalu kcu hg kerr....
mintak maaf sngt2 yerr...
ak nie mmmg suker kcu org...mis u n luv u fren...ur my fren 4 ever tau...hehehe<3